BIOGRAFIE

Okwaro, geboren in 1989 te Heerlen, is een rapper/zanger/muziek producer met een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader. De letterlijke betekenis van de Afrikaanse naam ”Okwaro” is ”overleven”. De naam komt uit een Afrikaans verhaal over een koning en zijn vrouw die een kind proberen te verwekken. De vrouw raakt meerdere malen zwanger maar direct na de geboorten overlijden de baby’s aan ernstige ziektes. De koning en zijn vrouw roepen de hulp in van een medicijnman. Die vertelt hen dat zij het kind bij een nieuwe zwangerschap ”Okwaro” moeten noemen en dat er op deze manier een gezonde baby geboren zal worden. Naast het feit dat dit een mooie artiestennaam is, is dit ook de roepnaam die de muzikant kreeg bij zijn geboorte.

Al meer dan tien jaar is Okwaro actief in de muziekwereld. In 2010 studeerde hij af aan de Nederlandse Pop Academie in Utrecht. Hij stond met zijn hiphoprepertoire in het voorprogramma van acts als: Opgezwolle, Shirma Rouse, Fresku en Typhoon. Ook heeft hij vaker lokale hiphopfeestjes en talentenjachten gehost in omgeving Utrecht en is hij bekend bij radiostations zoals Funx, en SLAM!FM. Hier gaf hij verschillende interviews en liveoptreden.

In 2013 besloot Okwaro een nieuwe muzikale weg in te slaan: Van jongs af aan waren reggaeartiesten zoals Bob Marley en de Caribische roots van zijn vader voor hem een inspiratiebron en hij verlangde ernaar meer van deze elementen in zijn muziek te gaan verwerken. De vernieuwende sound van Okwaro is het beste te omschrijven als een mix van Reggae, Pop en Hip Hop. Zijn teksten gaan over situaties in het leven waar veel mensen mee te maken hebben en zijn doel is om het publiek een positieve boodschap mee te geven.

 

OKWARO

OKWARO MET BANDOKWARO MET EXTINCE

Okwaro samen met pionier Extince. Foto door: Ralph Roelse